Kuvaus
- Verkkokurssi on tarkoitettu kaikille äideille, jotka haluavat kuntoutua synnytyksen jälkeen turvallisesti ja tehokkaasti. Kurssiin sisältyy paljon tietoa ja ohjeistusta siitä, kuinka kehon muutoksista palaudutaan askel askeleelta. Käsittelemme laajasti koko kehon toimintaa sekä elämäntapoja, joilla on vaikutusta raskaudesta ja synnytyksestä palautumiseen.
- Kurssi tarjoaa sinulle kokonaisvaltaisen ymmärryksen siitä, mitkä asiat vaikuttavat raskaudesta ja synnytyksestä palautumiseen ja millä keinoin lähdet etenemään, jotta saisit mahdollisimman toimivan ja kivuttoman kehon ja arjen.
- Kurssiin sisältyy 41 videota, joissa on tietoa, ohjeita sekä harjoitteita, joita voit hyödyntää kokonaisen vuoden. Lisäksi kurssi sisältää runsaasti käytännön ohjeita ja neuvoja kuvina sekä kirjallisena. Kursilla on myös kysymyspalsta kysymyksille ja palautteille, joihin vastaamme kahden päivän sisään.
- Voit katsoa video-ohjeita missä järjestyksessä haluat, ja valita aluksi juuri sinua mietityttävät asiat. Treenivideot ovat jaettu eri tasoisiin harjoitteisiin, jotta voi edetä nousujohteisesti harjoitteluissa.
- Jokaiseen aihealueeseen sisältyy aiheeseen liittyviä harjoituksia ja ohjeita, jotta palautumisesi edistyisi päivä päivältä. Kun saat enemmän ymmärrystä palautumisesta ja opit hahmottamaan kehoasi ja sen toimintaa paremmin, voit kokea ison muutoksen elämässäsi. Ohjeet ovat helposti toteuttavissa ja soveltuvat perhearkeen tai työpaikalla suoritettaviksi.
- Saat myös kutsun yksityiseen MutsFit Masu Facebook-ryhmään. Päivitämme ryhmään ajankohtaista tietoa ja siellä on mahdollisuus jakaa kokemuksia toisten äitien kanssa.
- Verkkokurssin sisältö on käytettävissäsi yhden vuoden ajan tilauspäivämäärästä alkaen.
- Infon lisäksi kurssi sisältää liikepankin, jossa on eritasoisia lihaskunto-, liikkuvuus- ja kehonhallintaharjoitteita.
- Kurssi sisältää tietoa juoksun aloittamisesta synnytyksen jälkeen ja juoksua tukevat harjoitusohjelmat.
Päivitämme kurssin tietoa säännöllisesti käyttämällä aiheeseen liittyviä uusimpia tutkimustietoja.
Kurssin sisältö
1. Synnytyksestä palautuminen
Synnytyksen vaiheiden vaikutukset palautumiseen. Mitkä asiat ovat normaaleja ja mitkä vaativat hoitoa? Miten mm. sektio/imukuppi/puudutteet vaikuttavat synnytyksestä palautumiseen? Mitä apukeinoja on saatavilla tilanteeseen, jossa oireet ovat pitkittyneet?
Käymme läpi mm. miten voidaan käsitellä arpikudosta ja vatsalihaksia, lisätä liikkuvuutta ja tuntoherkkyyttä palautumisen edistymiseen niin vatsalihaksissa kuin lantionpohjan lihaksissa.
2. Lantionpohjalihasten hallinta
- Tärkeintä on varmistaa lantionpohjalihasten oikeanlainen aktivaatio ja toiminta. Saat käytännön ohjeita ja harjoituksia, jotta onnistut varmasti.
- Miten lantionpohjalihaksia treenataan oikein ja monipuolisesti
Säännöllinen ja monipuolinen lantionpohjalihasten harjoittelu edistää niin lantion alueen kuin vatsankin palautumista. Lisäksi harjoittelu ennaltaehkäisee ja vähentää laskeumia, virtsankarkailua ja alaselkäkipuja. - Opit myös tapoja, kuinka voit rentouttaa lantionpohjalihakset
Rentoutusmenetelmien avulla hahmotat lantionpohjalihaksia entistä paremmin ja opit nauttimaan seksuaalisuudestasi enemmän. Liian kireät lantionpohjalihakset voivat aiheuttaa mm. virtsankarkailua tai tiheävirtsaisuutta.
3. Hengitys
Saat ymmärryksen miten hengitys vaikuttaa palautumiseen
Kehon sisäinen voima, eli keskivartalon syvien lihasten todellinen merkitys ja kuinka äitiyden muutokset vaikuttavat siihen. Tämä on yksi merkittävin asia synnytyksestä palautumisessa ja isossa osassa sekä lantionpohjalihasten että vatsalihasten toiminnasta puhuttaessa. Tässä osiossa saat ymmärryksen, miten hengityksellä voidaan aktivoida syviä lihaksia. Erityisen tärkeä asia ymmärtää ja oppia niin lantionpohjalihasten kuin vatsalihasten palautumisen kannalta!
Opettelemme hyvää hengitystekniikkaa ja coren aktivaatiota eri tilanteissa
Hyvällä hengitystekniikalla on iso merkitys rentoutumiseen, harjoitteluun ja se vaikuttaa merkittävästi mm. vatsan ja lantionpohjalihasten aktivoitumiseen.
4. Vatsalihakset
Kohti toimivaa kehoa etenkin vatsalihakset huomioiden! Käymme läpi myös mahdollisia syitä, miksi vatsalihakset eivät toimi optimaalisesti ja miten omalla toiminnalla voi asiaa edistää. Ja ennenkaikkea: miten vatsalihaksia saadaan vahvistettua?
- Opettelemme arvioimaan vatsalihastesi nykytilaa
Ennen kuin alat treenaamaan vatsalihaksia synnytyksen jälkeen, on hyvä tietää lähtötilannetta kuinka venynyt jännesauma vielä on. Tämän takia on hyvä arvioida vatsalihasten tilanne, jotta opin hahmottamaan kuinka se toimii eri liikkeissä. Vatsalihakset tarvitsevat kuormitusta, jotta voivat vahvistua (ja vatsalihastet toimivat yhdessä muiden lihasten kanssa, joten arjessa saat myös huomaamatta harjoitusta) - Miten vatsalihaksia harjoitellaan synnytyksen jälkeen
Vatsalihasten harjoittelu aloitetaan helpommista asennoista ja edetään haastavampia harjoituksia kun olet saanut perustukea jännesaumaan. - Vatsalihasten merkitys koko keskivartalon hallinnassa
Pelkästään vatsalihasten harjoittaminen ei riitä vatsalihasten vahvistukseen. Koko kehon harjoittelulla, kuten liikkuvuus-, lihaskunto-, hallintaharjoitteiden avulla edesautat myös vatsalihasten vahvistamista. Olemme harvoin arjessa selinmakuulla, joten vatsalihasten tulisi jaksaa tehdä töitä raskaitakin asioita nostellessa.
Tilaa MutsFit Masu -verkkokurssi
Meillä voit maksaa myös ePassilla!
Masu-kurssilainen –
Se on kyllä tärkeää, kuinka hyvin ootte osannut ohjata, kuinka saada yhteys lantionpohjalihaksiin ja syviin lihaksiin. Hankapala niitä on treenata jos ei tiiä mitä treenaa vaikka kuinka olis hyvät ohjeet.
Masu-kurssilainen –
En tiennyt, että lantionpohjalihaksillakin on niin suuri merkitys myös erkauman hoidossa. Nyt näkyy jo pikkaisen tuloksia vatsan alueella. Mietin vain kuinkahan moni nainen menee hoitoon vaivojen takia, jotka liittyvät erkaumaan, mutta hoidetaan vain vaivaa eikä sen aiheuttajaa.. Kiitos vielä teille. Ei tarvitse enää epätoivossa elää!
Masu-kurssilainen –
Hei Liisa ja Linda! Kiitos kurssistanne. luennot ovat olleet mielenkiintoisia ja parasta on kun matsku on verkossa saatavilla koko ajan, niihin on helppo palata uudestaan, kun löytyy sopiva hetki arjesta. Muutamia lp harjoituksia sekä viikko harjoituksia olen tehnyt ja yrittänyt muistaa aktivointia arjen liikkeissä. Meinasi ilonitku tulla, kun löytynyt uudenlaisia yhteyksiä ja tuntemuksia keskivartaloon vaikka työtä vielä riittääkin. Tuntuu että nämä asiat pitäisi kuulua johonkin äitiysneuvolan ”pakolliseen” palautumis neuvontaan mutta hyvä kun teillä tämmöinen kurssi.
Masu-kurssilainen –
Kiitos ensinnäkin mahtavasta kurssista, mitä onneksi on vielä vähän jäljellä! Hienosti teemoitetut ja rakennetut webinaarit, selkeät ohjeet ja vinkit kaikkiin liikkeisiin! Olen saanut paljon irti kurssista jo tässä vaiheessa! KIITOS!! Tätä juuri tarvitsin! Ja hienoa, että korostatte kaikessa arjessa tekemistä ja keskivartalon tuen mukaan ottamista, koska aikaa treenaamiseen ei ole pikkulapsiperheessä kuitenkaan kovin paljon. Itse olen ottanut 6 liikettä omaan ohjelmaani, joita teen päivittäin hyvällä hengityksellä. Siihen lisäksi muutama vaunulenkki viikossa niin eiköhän tästä hyvä tule! 🙂
Masu-kurssilainen –
Kiitos kurssista! Tämä oli rahanarvoinen ja paljon enemmänkin!!
Masu-kurssilainen –
Materiaalit ja valmennus erinomaista. Kurssi on käytännönläheinen ja lantionpohjan jumppailusta on tämän myötä tullut VIHDOIN jokapäiväinen tapa. Teette tärkeää työtä!
Masu-kurssilainen –
Ootte niin ihanan positiivisia ja omistautuneita asialle<3